Konstantin
  • HUF: 326.17
  • USD: 1.12
  • 13 °C
  • 19 °C
Külügyek

Etiópiai légikatasztrófa: “Rémült hangon” kért engedélyt a pilóta visszafordulásra a felszállás után

Párizsban vizsgálják a feketedobozokat, lassan szivárognak az információk

Nyitókép forrása: ABCnews.com

 

A múlt vasárnap, Etiópiában lezuhant Boeing pilótája a katasztrófa bekövetkezte előtt „rémült hangon” kért engedélyt a légiirányítástól, hogy visszatérjen Addisz-Abebába, ahonnan csak pár perccel korábban indult el – írja a New York Times.

 

Az amerikai lap a pilótafülkében elhangzottakat rögzítő feketedobozzal dolgozó egyik technikusra hivatkozik. A lap azt írja, hogy a légiirányítás ezután érzékelte, hogy a gépnek csökkent a magassága és hirtelen szokatlanul nagy sebességgel haladt.

 

Az etiópiai állami légitársaság, az Ethiopian Airlines szóvivője elmondta, hogy a pilóta megkapta a visszatérésre az engedélyt. A gép azonban néhány perccel később lezuhant, és a fedélzetén lévő 157 ember mindegyike életét vesztette.

 

A gép két fekete dobozát (a hangot és a repülési adatokat rögzítő készülékeket) Párizsban elemzik.

 

Az etióp hatóságok már elkezdték begyűjteni az áldozatok rokonaitól a DNS-mintákat, hogy azonosítani tudják a holttesteket. A baleset után néhány nappal a világon mindenhol leállították a Boeing 737 MAX típusainak üzemelését, ami a légitársaságoknak több tízmilliós kárt okoz naponta. Az amerikai Boeing repülőgépgyártó részvényei pedig meredek zuhanásba kezdtek.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás