Nyitókép: Hollandse Hoogte/REX/Shutterstock

 

A holland hatóságok esti bejelentése szerint elfogták a hétfői utrechti lövöldözés gyanúsítottját, egy 37 éves török születésű férfit, aki három emberrel végzett egy villamoson, további ötöt pedig megsebesített.

 

Családi okok is állhatnak a háttérben

 

 hirdetes_810x300  

Családi okokból lőtt rá egy női hozzátartozójára a hollandiai Utrechtben az a fegyveres férfi, aki később a nőnek segíteni kívánókra is rálőtt – jelentette az Anadolu állami török hírügynökség a férfi rokonaira hivatkozva.

 

A 37 éves férfi, akit a holland rendőrség a török származású Gokmen Tanisként azonosított, három embert lőtt agyon hétfőn egy utrechti villamoson. A rendőrség szerint öt másik személy megsebesült a támadásban.

 

Ha ez történt, meg kell büntetni” – mondta a DHA török hírügynökségnek Mehmet Tanis, a 11 éve Hollandiában élő gyanúsított apja, aki elmondása szerint nem tart kapcsolatot a fiával.

 

A délelőtti órákban történt lövöldözés után a terrorellenes hatóságok a legmagasabb szintre emelték a terrorkészültséget Utrecht tartományban, amelyet a férfi elfogása után 4-es fokozatúra csökkentettek. Fokozták a biztonsági intézkedéseket a repülőtereken és a fontosabb épületeknél országszerte, így a mecsetekben is. A városháza azt tanácsolta az iskoláknak, hogy zárjanak be, a lakosoknak pedig, hogy ne hagyják el házaikat.

 

Országunkat megrázta az utrechti támadás. Nem zárhatjuk ki a terrorista indítékot” – mondta a kormányfő.

 

Lövöldözés hollandiai Utrechtben. A tettes szökésben (Frissítve)

 

Korábban is volt dolga a rendőrséggel

 

Tanis rovásán számos bűncselekmény szerepel, rablástól nemi erőszakon át emberölési kísérletig – közölte a rendőrség.

 

Daan Molenaar, aki a villamos elején ült, a NOS holland műsorközlőnek azt mondta: nem hitte, hogy terrortámadás történt. „Az első dolog, amit gondoltam, az volt, hogy bosszúállás szemtanúja vagyok, vagy valami őrült hadonászik egy pisztollyal”.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!