Nyitókép: MTI

 

Orbán Viktor pártelnök-miniszterelnök vezeti a Fidesz delegációját az Európai Néppárt (EPP) szerdai politikai közgyűlésén. A fórumon szavazhatnak a Fidesz néppárti tagságának ügyében is – hangzott el az M1 Híradójában.

A kiszivárgott hírek szerint már nem szorgalmazzák az EPP vezetésében a Fidesz kizárását. Tartanak ugyanis attól, hogy az további konfliktusokat okozna, elindulna egy dominóhatás, és további pártok távoznának, ahogy ezt már jelezte is az egyik szlovén ellenzéki párt.

 

A Politico európai kiadása azt a kiszivárgott hírt erősíti meg, hogy nem lesz szó a Fidesz kizárásáról. Parlamenti forrásokra hivatkozva azt írták, először Orbán Viktorral tárgyal a néppárt vezetése, és a várható javaslat szerint nem zárják ki a Fideszt, de a tagságát felfüggesztik addig, amíg a miniszterelnök nem teljesíti Manfred Weber három feltételét – közölte az M1 brüsszeli tudósítója.

 hirdetes_810x300  

 

A feltételek szerint Orbán Viktor kormányfőnek bocsánatot kell kérnie a plakátkampány miatt, illetve le kell állítania Brüsszel elleni kampányát, és biztosítania kell a Közép-európai Egyetem (CEU) megmaradását Budapesten.

 

Weber ultimátumot adott Orbánnak? Három feltételhez kötné a Fidesz EPP-tagságának megtartását

 

M1/Hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!