Nyitókép forrása: boeing.com

 

A Boeing speciális intézkedéseket tervez bevezetni az indonéziai és etiópiai repülőgép-szerencsétlenségek elkerülése érdekében. Az amerikai repülőgépgyártó 737 MAX típusait a múlt héten szerte a világon kitiltották a légiforgalomból, miután fél éven belül ugyanazon a típus esetében (MAX 8) nagyon hasonló körülmények között következett be légikatasztrófa.

 

A négy szlovák áldozatot is követelő etiópiai légikatasztrófa fekete dobozait Párizsban vizsgálják, és az első információk szerint a Boeing érzékelőivel és szoftverével volt probléma, amelyek közvetlenül, esetleg közvetve vezettek a 157 halálos áldozatot követelő tragédiához.

 

A Boeing ezért egy új eszközt tervez beépíteni gépjeibe, amely folyamatosan ellenőrzi a kulcsfontosságú érzékelők működését és figyeli a gép orrának helyzetét is, és már akkor is jelez, ha a nyolc érzékelőből akár csak egy működésképtelenné válik.

 hirdetes_810x300  

 

A korábbi hírek szerint az indonéziai (189 halálos áldozat) és az etiópiai esetnél is gép előrebukott, mert az érékelők hibásan vagy egyáltalán nem jelezték a gép mozgását, a pilótáknak pedig így nem sikerült időben reagálni a történésekre, hogy megállítsák a gép zuhanását.

 

CTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!