Nyitókép forrása: thehill.com

 

Donald Trump amerikai elnök hétfőn jelenti be hivatalosan a Golán-fennsík feletti izraeli fennhatóság amerikai elismerését – közölte Jiszráel Kac izraeli külügyminiszter a Twitter közösségi hálón  vasárnap.

 

„Holnap fogja Trump elnök Benjámin Netanyahu miniszterelnök jelenlétében aláírni azt az elnöki rendeletet, amely elismeri az izraeli szuverenitást a fennsík felett. Izrael és az Egyesült Államok közötti kapcsolatok szorosabbak, mint valaha” – írta Kac.

 

Izrael 1967-ben foglalta el Szíriától, majd 1981-ben terjesztette ki törvénykezését a Golán-fennsík nyugati, nagyobbik részére, és ezzel gyakorlatilag annektálta azt. Ezt a lépést a nemzetközi közösség nem ismerte el.

 hirdetes_810x300  

 

A következő napokban beszédet mondanak Washingtonban, az Egyesült Államok legbefolyásosabb Izrael-barát lobbiszervezetének, az Amerikai-Izraeli Közpolitikai Bizottságnak (AIPAC) a szokásos éves konferenciáján a legfontosabb izraeli politikusok, köztük Jiszráel Kac külügyminiszter is.

 

Jelentős várakozás előzi meg emellett Benjámin Netanjahu izraeli kormányfő felszólalását, valamint a legtöbb szavazatra számító ellenzéki, centrista Kék-fehér párt vezetőjének, Beni Ganznak a beszédét mintegy két héttel az április 9-én esedékes izraeli parlamenti választások előtt.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!