Nyitókép: voanoticias.com

 

Amennyiben Mexikó azonnali hatállyal nem állítja le a migránsok illegális beözönlését az USA-ba, Amerika a jövő héten lezárja déli határát, vagy annak egy szakaszát. Donald Trump a twitteren jelentette be mindezt, megvádolva Mexikót azzal, hogy az illegális migránsok problémájával komoly pénzügyi bevételekre tesz szert.

 

Marcelo Ebrard mexikói külügyminiszter szintén a twitteren úgy válaszolt, hogy országa nem engedi magát megfenyegetni és nem tárgyal nyomás alatt, épp ellenkezőleg, remek szomszédja az USA-nak.

 

Az amerikai elnök pénteken több tweetet is szánt a témának, kiemelve, hogy a demokratáknak köszönhetően az USA rendelkezik a világ leggyengébb bevándorlási törvényével, Mexikó pedig a legszigorúbbal, így a Kongresszusnak lépnie kell.

 hirdetes_400x285  

 

Trump szerint Mexikó könnyen megállíthatná az iratok nélkül érkező migránsokat, de e helyett csak beszél és felveszi a pénzügyi támogatást az USA-tól. Mexikót fegyver és drogkereskedelemmel is megvádolta. Egyben cselekvésre szólította fel déli szomszédját, miután Olga Sánchez mexikói belügyminiszter arra figyelmeztetett, hogy Hondurasban egy óriási mintegy 20 ezer fős migráns-karaván szerveződik, akik közösen tervezik átlépni a mexikói-amerikai határt.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!