Juncker: Az idegenellenesség jobban zavar, mint az ellenem folyó kampány - Körkép.sk
Külügyek

Juncker: Az idegenellenesség jobban zavar, mint az ellenem folyó kampány

Jean-Claude Juncker szerint Orbán Viktor „a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad”.

Nyitókép: Reuters

 

Jean-Claude Juncker szerint Orbán Viktor „a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad”.

 

Jean-Claude Junckert, az Európai Bizottság elnökét nem érdekli, ha Orbán Viktor kormányfő kampányt folytat ellene, sokkal jobban zavarja az „idegengyűlölet”. A politikus erről vasárnap este beszélt az olasz köztelevízióban.

 

Jean-Claude Juncker az európai parlamenti választásra vonatkozó kérdésre azt mondta: nem érdekli az ellene folytatott kampány, sokkal jobban aggasztja, hogy a magyar miniszterelnök

 

„a túlzott nacionalizmus lejtőjén halad, másokkal szemben politizál, elutasít másokat, nem enged be szerencsétleneket, mivel a menekültek mindenekelőtt szerencsétlenek, (…) és én az idegengyűlölet minden formáját ellenzem”.

 

Jean-Claude Juncker szerint ez a fajta nacionalizmus és mások elutasítása háborúhoz vezet.

 

Az Európai Bizottság elnöke azt is hangsúlyozta, nem a nemzeti szuverenitást kritizálja.

 

„Szeretem a nemzeteket, történelmet, tájakat, kultúrát, a diverzitást, (…) de a nemzeti identitáson túl figyelembe kell venni az európai identitást is”

 

– mondta.

 

A mandátuma végéhez közeledő Európai Bizottság elnökét hétfőn Rómában Giuseppe Conte olasz miniszterelnök, kedden Sergio Mattarella olasz államfő fogadja. Jean-Claude Juncker találkozik Giorgio Napolitano volt olasz elnökkel, de nem szerepel programjában találkozó a két olasz kormánypárt vezetőjével, se Luigi Di Maióval, az Öt Csillag Mozgalom, se Matteo Salvinivel, a Liga vezetőjével.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kommentek

Csemez László
2019. ápr. 01. 16:54

Ennek a Junckernek nemcsak a szemén van szürkehályog,hanem az agya is szürke . A valóságtól eltávolodva egészen más dimenzióban él,vegetál.Akkor is gyönge elméjű volt,mikor Merkel oda tetette,de aki most lesz az is hasonló kaliber - szintén Merkel embere és agyahasított német.

A kommenteket lezártuk.

Szóljon hozzá!

Kövessen minket