nyitókép forrása: avitrader.com

 

A Boeing egyetlen megrendelést sem kapott az elmúlt 30 napban a korábban legnépszerűbb modelljének tartott 737 MAX szériájából. Az új szerződéskötések száma az etiópiai légikatasztrófa óta a felére esett vissza, miközben a  vállalat csökkentette a MAX típusú gépek gyártási számát.

 

A Boeing az előző negyedévben 180 gépre kapott megrendelést, az utolsó negyedévben azonban már csak 95-re. Mindezt úgy, hogy a Lion Air tavaly őszi, 189 halálos áldozatot követelő tragédiája után kissé megtorpantak a megrendelések, az etiópiai tragédia (157 halálos áldozat) után azonban teljesen leálltak.

 

Tavaly októberben az indonéziai Lion Air egyik járata, idén márciusban pedig az Ethiopian Airlines gépe zuhant le már bizonyítottan azonos körülmények között. Mindkét gép az Boeing 737 MAX 8-as modellje volt. A második tragédia után röviddel először csak néhány országban, majd a világ minden pontján kiutasították a légtérből a modellt. A Boeing hatalmas összegű megrendelésektől esett el, miközben az egész légi utasszállítási ágazat is nyögi a kényszerből parkolópályára tett gépek miatti pluszköltségeket.

 hirdetes_300x300  

 

Körkép.sk, CTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!