Nyitókép: newsroom

 

A tiranai (Albánia) repülőtéren kedden öt ismeretlen, maszkos férfi röviddel a tervezett felszállás előtt megtámadta az Austrian Airlines (AUA) repülőgépét – tájékoztatott az osztrák heute.at portál Tanja Gruber, az AUA szóvivőjére hivatkozva.

 

Az egyik támadót, akinél géppisztolyt és gránátot is találták, a rendőrség lelőtte. A média spekulációi szerint azonban a saját bandatagjai lőtték meg a férfit azért, mert egyedül ő nem viselt maszkot.

 

 hirdetes_400x285  

Az incidens idején az Airbus A-320-as gépén 134 utas tartózkodott. Az első információk szerint a rablók kettőtől tízmillió euróig terjedő összeget lophattak el, ami a gép rakterében volt elhelyezve. Sem az utasok, sem a személyzet nem sérült meg.

 

Az olasz Corriere della Serra napilap információ szerint az elkövetők vámosoknak adták ki magukat, a kifutópályára pedig a tűzoltóknak fenntartott bejáraton keresztül jutottak be.

 

A szökésben lévő tolvajok után több száz rendőr és a speciális egységek tagjai nyomoznak. A rendőrök átvizsgálták a repülőt, majd néhány órás késés után 19.18 órakor landolt Bécsben.

 

Az AUA szóvivője elmondta, hogy az incidens utána a légitársaság rögtön bevezetett egy olyan intézkedést, miszerint a Tirana–Bécs vonalon semmilyen értékes rakományt nem lehet szállítani.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!