Nyitókép: Tudorel Toader igazságügyi minisztertől megvonják a bizalmat, kronika.ro

 

Újabb kormányátalakításról döntött a bukaresti kormány vezető erejét képező Szociáldemokrata Párt (PSD) végrehajtó bizottsága szerdán.

 

A lecserélendő tárcavezetők egyike Tudorel Toader igazságügyi miniszter, akitől a PSD vezetősége most hivatalosan is megvonta a bizalmat.

 

Toadernek azt vetik a szemére, hogy „becsapta” a PSD-t: nem terjesztette elő a beígért sürgősségi kormányrendeleteket a büntetőjog módosításáról, felesleges támadásoknak téve ki a pártot.

 hirdetes_400x285  

Viorica Dancila miniszterelnök közölte: arra számít, hogy Toader nem várja meg felmentését, hanem benyújtja lemondását. Hozzátette: a PSD végrehajtó bizottságának javaslata alapján Eugen Nicoliceat, a képviselőház szabályzatfelügyelő bizottságának elnökét jelöli az igazságügyi miniszteri posztra. A miniszterek kinevezése az államfő hatásköre.

 

Liviu Dragnea pártelnök korábban nyilvánvalóvá tette, hogy a májusi európai parlamenti választásokon jelöltként induló Rovana Plumb, az európai alapokért felelős miniszter és Natalia Intotero, a határon túli románok ügyeivel foglakozó miniszter is távozik a kormányból, mert „nincs rendjén, hogy a kormány valamely tagja a minisztérium infrastruktúráját használva kampányoljon” – írja a Maszol.ro

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!