Nyitókép forrása: hirado.hu

 

Huszonkétezer ember előtt vitázott a két ukrán elnökjelölt a kijevi olimpiai stadionban péntek este, két nappal az ukrán elnökválasztások előtt. Ez volt az első és utolsó nyilvános vitájuk, amit már csak azért sem tudtak elkerülni, mert törvény kötelezi őket megtartására.

 

Volodimir Zelenszkij, az győzelemre esélyes humorista, és Petro Porosenko, jelenleg regnáló ukrán elnök vitázott a kijevi, 70 ezer férőhelyes olimpiai stadionban, két nappal a voksolás előtt. A két szembenálló fél feszült hangulatot teremtett, kölcsönösen vádaskodtak egymás irányába.

 

Zelenszkij Ukrajna tévedésének nevezte Petro Porosenkót, aki azzal védekezett, hogy öt év alatt többet tett az ország talpra állításáért, mint bárki elődei közül az önálló Ukrajna történetében. Porosenko zsákbamacskának nevezte Zelenszkijt, aki válaszul azt mondta, hogy inkább lenne az, mint egy „báránybőrbe bújt farkas”, és hogy ő nem Porosenko „ellenfele, hanem az ítélet” a jelenleg regnáló elnök eddigi cselekedetei felett.

 hirdetes_810x300  

 

A vitát 22 ezer ember nézte végig a helyszínen, a biztonságra több mint 10 ezer rendőr és katona felügyelt. A stadionba bejutni nem volt egyszerű, hosszú sorokban kígyóztak az érdeklődők, sokan inkább úgy döntöttek, hogy a létesítményen kívül a nagykivetítőkön követik az eseményeket.

 

Korábban is szerveztek vitát a két elnökjelölt között, Porosenko kezdeményezésére, de azt Zelenszkij nem fogadta el, így Porosenko egy műsorvezető társaságában beszélgethetett saját programjáról.

 

CTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!