Nyitókép: gamestar.hu

 

Donald Trump meg van győződve arról, hogy az orosz befolyás a 2016-os elnökválasztás előtt nem változtatta meg annak végeredményét.

 

Az amerikai elnök csütörtöki twitter bejegyzésében egyúttal megvádolta elődjét, Barack Obamát, hogy tudott az oroszok aktivitásairól, de nem tett semmit azok ellen.

 

Trump aznap nyilatkozott így, amikor az amerikai igazságügyi minisztérium nyilvánosságra hozta Robert Mueller különleges ügynök jelentését az elnökválasztás orosz befolyásolásáról. Muellet azt is vizsgálta, akadályozta-e Trump az ezzel kapcsolatos nyomozást.

 hirdetes_300x300  

 

„Minden, amit az oroszok 2016-ban a választásokkal kapcsolatban elkövettek, Obama elnöki ideje alatt történt. Akit tájékoztattak, de nem csinált semmit. A legfontosabb, hogy a választás nem volt befolyásolva,” írta a Fehér ház elnöke.

 

EGy másik bejegyzésében Trump visszautasította, hogy akadályozta az elnökválasztás orosz befolyásolásának kivizsgálását. „Ha nem történt bűncselekmény, amenyiben titkos összeesküvésről beszélünk (valójában az egész ügy csalás volt) nehéz bármit is akadályozni,” hangsúlyozta Trump.

 

William Barr igazságügyi miniszter a jelentés közzététele előtt azt mondta, hogy Oroszország megpróbálta befolyásolni az elnökválasztást, a jelenlegi elnök azonban nem működött együtt velük. Semmilyen bizonyíték nincs arra, hogy Trump akadályozta volna az igazságszolgáltatást. A demokraták azonban ezzel nem értenek egyet.

 

Trump csütörtöki twitter üzenetében megjegyezte azt is, hogy egész idő alatt joga volt ara, hogy véget vessen az egész vizsgálati ügynek, de nem tette. „Bárkit kirúghattam volna, ha akarok, beleértve Muellert is. De nem tettem,” írta Trump.

 

ČTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!