Nyitókép forrása: BBC.com

 

A kaliforniai bíróság életfogytiglanra ítélte a „borzalmak háza” elnevezéssel emlegetett ügy két főgyanúsítottját, azt a házaspárt, akik gyerekeiket éheztették és bezárva tartották otthonukban. Leghamarább 25 év múlva folyamodhatnak szabadlábra helyezésért, mivel az ötvenes éveikben járnak, ez gyakorlatilag tényleges életfogytiglant jelent számukra.

 

David és Louise Turpin éveken át kínozta mind a 13 gyermekét. Az egyik 17 éves lánynak végül kétévnyi tervezés után sikerült megszöknie és értesítenie a rendőrséget. Mindez tavaly januárban történt. A kiérkező rendőröknek borzalmas látvánnyal kellett szembesülniük: ketrecbe zárt, csontsoványra fogyott gyerekek és felnőttek. Mindegyikük kórházi ápolásra szorult.

 

Az egyik 12 éves lány az ételmegvonás miatt csak egy hétéves gyerek súlyával rendelkezett. A 13 Turpin-gyerekből hét nagykorú volt, de az alultápláltság miatt ők is gyerekeknek néztek ki.

 hirdetes_300x300  

 

A szülők a 90-es évek elején kezdték el kínozni gyerekeiket, akkor még Texasban éltek. Később költöztek Kaliforniába.

 

Az ítélethirdetés után a szülők könnyes szemmel kértek bocsánatot a gyerekektől, mint mondták, “nem az volt a céljuk, hogy bántsák őket”.

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!