Nyitókép: Sky News

 

Frissítve!

 

A reggeli detonációk után újabb robbanások történtek, az egyik egy szállodában – értesült vasárnap délben az MTI.

 

 hirdetes_300x300  

Egy nyolcadik robbanás is történt húsvétvasárnap Srí Lankán, ismét a fővárosban, egy északi peremkerületben, az ország kormánya pedig kijárási tilalmat rendelt el azonnal hatállyal, és felfüggesztette a közösségi média működését, de ezekről egyelőre nem lehet tudni többet – jelentették hírügynökségek.

 

Az újabb robbanás Orugodavatta helységben történt, amely Colombóhoz tartozik. Egyelőre nem tudni, hogy van-e áldozata. Eddig 180-nál többen meghaltak és legalább 450-en megsebesültek.

 

————————————————————————————————————————————————————————————————————————

 

138-an meghaltak a húsvétvasárnapi Srí Lanka-i robbantásokban, a sebesültek száma pedig meghaladja a 400-at – jelentették nemzetközi hírügynökségek a rendőrség közléseire hivatkozva. A kormány újabb detonációktól tart.

 

Három katolikus templomot és három szállodát ért szinte egyidejű robbantásos támadás húsvétvasárnap délelőtt Srí Lankán olyan helyeken, ahol nagy számban fordulnak meg turisták. 138 ember meghalt, további több mint 400-an pedig megsebesültek – jelentette a helyi média részben a rendőrségre hivatkozva.

 

A támadásokat a fővárosban, Colombóban, illetve annak környékén lévő szállodáknál, templomoknál követték el, a hotelek között belvárosi ötcsillagosok is vannak. A katolikus templomokban általában sok hívő volt a húsvétvasárnapi mise miatt.

 

 

Colombóban a Szent Antalról elnevezett templomot érte támadás. A két vidéki közül az egyik a fővárostól 30 kilométerrel északra lévő Negombo város Katuvapitijai Szent Sebestyén-temploma volt, a másik pedig a 250 kilométerrel keletre lévő Batticsaola városban van.

 

Az egyik colombói szálloda, ahol robbanás történt, a miniszterelnöki hivatalhoz közel lévő Cinnamon Grand Hotel – közölte a szálló egyik tisztségviselője. A pokolgépet az étteremben helyezték el.

 

A 21 millió lakosú Srí Lanka 70 százaléka buddhista vallású, 12 százalék hindu, 10 százalék muzulmán, és 7 százalék, vagyis mintegy 1,2 millió lakos katolikus.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!