Nyitókép: teraz.sk

 

A vasárnapi terrorcselekmények elkövetésével és azok megtervezésével gyanúsított hét személyt letartóztatott a helyi hatóság, tájékoztatott a védelmi miniszter. A robbantások többségét öngyilkos merénylők követték el.

 

Legkevesebb három áldozatot jelentettek a nyolcadik robbantás után, ketten a hetedik robbanást követően vesztették életüket, mely Srí Lanka fővárosában, Kolomboban robbant.

 

Az azt megelőző hat robbantásban három templomban és három hotelban összesen legkevesebb 207-en haltak meg és mintegy ötszázan megsebesültek Srí Lankán. Az áldozatok közül 35 külföldi, jelentette a helyi televízió.

 hirdetes_810x300  

 

Helyi idő szerint ma 18.00 órától kijárási tilalom lép életbe Srí Lankán. A terrortámadások miatt a helyi hivatalos szervek betiltották a közösségi média használatát, hogy elejét vegyék a dezinformációk terjesztésének.

 

A templomi áldozatok keresztények, akik a támadás ideje alatt a húsvéti szentmisén vettek részt.

 

A szlovák külügy 45 szlovákiai állampolgár jelenlétéről tud az országban, de egyelőre nincs semmilyen információ arról, hogy az áldozatok vagy a sérültek között szlovákiai személyek is lennének.

 

Vasárnap nyolc robbantásos terrortámadás történt Srí Lankán. A célpontok három keresztény templom és három hotel volt. A külföldi áldozatok között amerikaiak, britek, hollandok is vannak.

 

Négy bomba a fővárosban, Kolomboban robbant. További támadásokra Negombo városában került sor, 35 kilométerre, északra a fővárostól.

 

A helyi rendőrség szerint legkevesebb két robbantást öngyilkos merénylők hajtottak végre. Az első hat robbantás szinte egy időben történt.

 

A terrorcselekményről itt írtunk bővebben.

 

Katolikus templomokban robbantottak Srí Lankán, 138 halott és 400 sebesült

 

Körkép.sk/.týždeň.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!