Nyitókép forrása: news.sky.com

 

Észak-Korea megerősítette, hogy Kim Dzsongun hamarosan találkozik Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Ez lesz a két ország jelenlegi vezetőinek első személyes találkozója.

 

Az észak-koreai közmédiára hivatkozva a dél-koreai Jonhap hírügynökség közölte, hogy Kim hamarosan Oroszországba utazik, hogy Putyinnal tárgyaljon, arról azonban egyelőre semmilyen információ nem látott napvilágot, hogy miről fognak egyeztetni, illetve arról sem, hogy hol találkoznak majd.

 

A sajtó „sejtése” alapján szerdán vagy csütörtökön a kelet-oroszországi Vlagyivosztokban ejtik majd meg a találkozót. A Kreml csak annyit erősített meg, hogy a két országvezető csúcstalálkozójára valamikor a hónap végén kerül sor. Valószínűsíthető, hogy a kínai Új Selyemút kezdeményezés egyik, április 26-27-én megvalósuló konferenciáján ülhetnek egy asztalhoz.

 hirdetes_810x300  

 

Észak-Korea és Oroszország vezetői utoljára 2011-ben tárgyaltak személyesen, akkor még Kim apja, Kim Dzsong Il volt a távol-keleti ország mindenható ura. A Kim-Putyin találkozó lesz az észak-koreai vezér első külföldi találkozója azután, hogy Donald Trump amerikai elnökkel folytatott februári találkozója idő előtt, közös sajtótájékoztató nélkül ért véget.

 

Az esetleges témákat mindenesetre lehet sejteni. Az amerikai befolyás egyre növekszik a Dél-kínai-tengeren, Észak-Koreának és Oroszországnak pedig van közös gazdasági érdekeltségük a Korea-félsziget északi részén, az orosz-koreai-kínai hármashatárnál, ahol egy nagy kereskedelmi-logisztikai központot tartanak fenn.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!