Nyitókép forrása: CNN.com

 

A közösségi oldalalakon elkezdtek terjedni a Srí Lanka merényletek elkövetőiről közvetlenül a támadás előtt készült videófelvételek. A hatóságok úgy gondolják, hogy tettestársai filmezhették le robbantót. A felvételen az látszik, ahogy egy férfi láthatóan nehéz hátizsákkal a vállán bemegy a templomba közvetlenül a robbanás előtt.

 

Frissítve – 8:48 – A halálos áldozatok száma 310-re emelkedett, valószínűleg nem ez a végleges szám, mert sokakat még eltűntként kezelnek.

 

Közben egy Srí Lanka-i imám felháborodva kommentálta a közösségi oldalon, amiért a „mártírok” nevei nem kerültek nyilvánosságra. A Srí Lanka-i hatóságok tényleg megtettek mindent annak érdekében, hogy a merényletek ne érhessenek akkora mediális hatást, mint az új-zélandi muszlimellenes lövöldözés, amit az elkövető élőben közvetített a facebookon. A videót a közösségi portálnak 15 milliószor kellett törölnie, mire sikerült megállítania a terjedését.

 hirdetes_810x300  

 

Valószínűleg ugyanabból az okból készíthették a mostani, közel 300 halálos áldozatot követelő merényletsorozat bűnrészesei a videót, mint az új-zélandi elkövető: a globális mediális hatás elérése érdekében.

 

A legutóbbi információk szerint a Srí Lanka-i húsvétvasárnapi merényletek kapcsán már 40 embert vettek őrizetbe, köztük annak a lakásnak a tulajdonosát, aki elszállásolta az elkövetőket. A hatóságok szerint egy helyi szélsőséges iszlamista csoport felelős a merényletekért, de valószínűsíthető az is, hogy egy nemzetközi terrorszervezet is segítette őket.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!