Nyitókép forrása: indiatvnews.com

 

Mély aggodalommal fogadtuk az orosz elnök által aláírt, orosz állampolgárság egyszerűsített megszerzéséről szóló  elnöki határozat hírét, amellyel könnyebbé akarják tenni a Donbasz és Luhanszk ukrán régióban élőknek az orosz állampolgárság felvételét – jelentette ki az EBESZ szlovák soros elnöksége, amelynek élén jelenleg Miroslav Lajčák szlovák külügyminiszter áll.

 

Az orosz egyszerűsített állampolgárságról szóló rendeletet Franciaország, Németország és az EU hivatalos külpolitikai szervei is elítélték, és Ukrajna területi integritását veszélyeztető lépésnek nevezték.

 

Egyesek Kelet-Ukrajna orosz megszállásának előkészítéseként értelmezik Putyin lépését. Federica Mogherini uniós külügyi főbiztos azt nehezményezte, hogy a határozat aláírására, mindössze két nappal az ukrán elnökválasztás után került sor.

 hirdetes_400x285  

 

Vlagyimir Putyin orosz elnök nem lát problémát a döntésben, nem tartja sem provokációnak, sem fenegetésnek. Szerinte országa „mindent megtesz a kelet-ukrajnai helyzet normalizálása érdekében”.

 

DenníkN.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.