Nyitókép: Getty Images

 

Lemondott a Srí Lanka-i országos rendőrparancsnok a húsvétvasárnap elkövetett merényletek miatt, amelyeknek a legfrissebb adatok szerint 253 halálos áldozatuk volt – közölte pénteken a szigetország államfője.

 

Maitripala Sziriszena sajtóértekezleten számolt be arról, hogy Pudzsisz Dzsajaszundara országos rendőrparancsnok bejelentette távozását.

 

 hirdetes_810x300  

Csütörtök este már lemondott a védelmi minisztérium államtitkára, így Dzsajaszundara a második magas rangú vezető, aki feladja tisztségét amiatt, hogy a hatóságok nem tudták elejét venni a vérfürdőnek.

 

Ezzel egy időben a rendőrség bejelentette, hogy mintegy 140 olyan embert keresnek, akik feltételezésük szerint kapcsolatban állhatnak a merényletekkel gyanúsított szervezettel, a Nemzeti Tauhíd Dzsamaattal.

 

A hatóságok pénteken felszólították a szigetország muzulmánjait, hogy aznap otthon imádkozzanak, és ne menjenek mecsetbe, mert a szigetország titkosszolgálata autóba rejtett pokolgépes támadások lehetőségére figyelmeztetett, amelyekkel a 253 – főként keresztény – ember halálával járó terrorcselekményt akarnák egyesek megtorolni.

 

Az országban tízezer katonát mozgósítottak, hogy átkutassák az imahelyeket, és védelmet biztosítsanak a vallási jellegű létesítményeknek – közölte a hadsereg ugyancsak pénteken.

Húsvétvasárnap három templom és négy szálloda ellen követtek el öngyilkos merényleteket Colombóban és a fővárostól nem messze található Negombóban. Az áldozatok többsége Srí Lanka-i volt, de a hatóságok szerint legalább 38 külföldi volt közöttük, brit, amerikai, ausztrál, török, indiai, kínai, dán, holland és portugál állampolgárok. Mintegy ötszázan megsebesültek.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!