Nyitókép forrása: atv.hu

 

Ferenc pápa félmillió dollárt adományozott a Mexikóban ragadt migránsoknak, akik a dél-amerikai migránskaravánnal érkeztek az USA déli határaihoz, azonban nem be az Egyesült Államokba. A Washington Examiner közlése szerint az adomány az úgynevezett Péterfillér keretéből került ki. A Péterfillér a katolikus hívők által a pápa támogatására gyűjtött adományokból áll.

 

Az USA határain kívül rekedt migránsoknak Ferenc pápa 500 ezer dollár támogatást nyújt, az összeget 16 projektre használhatják fel Mexikó 16 egyházmegyéjének azon gyülekezetei, akik segítséget kértek az Egyháztól a migránsok lakhatásának, étkeztetésének és alapvető szükségleteinek biztosításához.

 

A tavalyi évben hat, összesen 75 lelket számláló migránskaraván indult útnak Dél-Amerikából az USA határai felé, legnagyobb részük Mexikóban rekedt. Jelenleg egy 10 ezer fős migránskaraván tart az Egyesült Államok felé – amit a mexikói belügyminiszter „minden karavánok anyjának” nevezett.

 hirdetes_400x285  

 

Ferenc pápa többször is támogatásáról biztosította a migránskaravánok tagjait, és élesen bírálta Donald Trump amerikai elnököt az amerikai-mexikói határra építendő falak miatt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!