Nyitókép forrása: euractiv.com

 

Manfred Weber szerint Magyarország rossz irányba tart Orbán Viktorral. Így reagált arra, hogy Orbán Viktor és a Fidesz nem támogatja tovább az EPP csúcsjelöltjét, mert az megsértette a magyar választókat korábbi kijelentésével. Weber korábban úgy nyilatkozott, hogy ha csak a Fidesz szavazataival tudná megszerezni, inkább nem tart igényt az Európa Bizottság elnöki posztjára.

 

Weber az AFP hírügynökségnek adott interjújában elmondta, hogy „az ő mainstream-konzervatív Európai Néppártja érték-ellentétbe került Orbán pártjával”.

 

„Az Európai Néppárt az értékek, a közös eszmék pártja, ezt tart bennünket össze, és azok, akik ezekben az értékekben nem hisznek, el kell hagyniuk az EPP-t”

 

 hirdetes_300x300  

fogalmazott. Szerinte az EPP és a Fidesz kapcsolatában azért került sor „szakításra”, mert

 

Magyarország rossz irányba megy a Fidesz kormánypárt vezetése alatt”, hangsúlyozta, hogy „az EPP egyértelmű értékeket követ”.

 

Orbán Viktor magyar miniszterelnök már a Sargentini-jelentés elfogadásakor jelezte, hogy az Európai Néppárt egyre inkább balra kíván tolódni, hogy az európai parlamenti többség megszerzése érdekében koalícióra tudjon lépni a szocialista baloldallal az EP-választások után.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.