Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

A Chine Eastern Airlines kínai légitársaság kártérítési kérelmet nyújtott be az amerikai Boeing légitársaságnak. a China Easternnek összesen 14 darab MAX szériájú Boeing 737-ese vesztegel a korábbi légikatasztrófák miatt bevezetett intézkedések okán a hangárokban. A társaság felfüggesztette a Boeingnek korábban adott megrendeléseit is.

 

A Boeing 737 MAX szériáját két, összesen több mint háromszáz emberéletet követelő légiszerencsétlenség után tiltották ki a légterekből, mivel azokat nem a pilóták okozták, hanem gyártási hiba. A biztonsági okokból felszállási tilalmat kapot Boeing MAX utasszállítók azonban így nem termelnek hasznot, a légitársaságok tetemes bevételtől esnek el, miközben fenntartási költségeket fizetnek a gépekre.

 

A China Eastern veszteségeit tovább növeli, hogy a Boeing problémái miatt késik a megrendelt gépek leszállítása is.

 hirdetes_300x300  

 

A Boeing MAX utasszállítók sorsáról hamarosan Dallasban dönthetnek az amerikai és más nemzetközi légifelügyeleti szervek képviselői. De, még ha az USA úgy is határoz, hogy engedélyezi a felszállást a MAX típusú gépeknek, az EU és Kína saját légi és kozmikus iparággal rendelkezik, így szabhatnak saját feltételeket, és hozhatnak az amerikaitól eltérő határozatot a Boeinggel kapcsolatban.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!