Nyitókép forrása: bnn.de

 

Közös felhívással fordul a német választókhoz Manfred Weber, az Európai Néppárt (EPP) európai parlamenti (EP-) választási csúcsjelöltje és Annegret Kramp-Karrenbauer, a Kereszténydemokrata Unió (CDU) elnöke, a dokumentumot több millió háztartásba juttatják el a következő napokban – jelentették szerdán német hírportálok.

 

A beszámolók szerint a CDU elnöke és a testvérpárt bajor Keresztényszociális Unió (CSU) politikusa érzelmekre ható felhívással buzdít a pártszövetség támogatására.  Felhívásukban az írták, hogy „vannak erők, amelyek Európa tönkretételére, megosztására és gyengítésére törekednek”.

 

Mások „osztogatni akarnak”, amivel tovább növelnék a közadósságot, egyesek „központosítani és szabályozni akarnak mindent”, és vannak olyan erők is, amelyek „csak tiltásokban tudnak gondolkodni” – áll a felhívásban.

 hirdetes_810x300  

 

Ezekkel a – meg nem nevezett – pártokkal szemben a CDU és a CSU a jólét, a biztonság és a béke megőrzéséért dolgozik, ösztönzi az innovációt, amivel „jó állásokat kínáló erős gazdaságot” teremt és a klímaváltozás megfékezéséhez is hozzájárul – írták.

 

A közösségi, európai uniós szintű kezdeményezések közül kiemelték a daganatos betegségek és az Alzheimer gyógyítását szolgáló tudományos kutatások összefogását és a tagállamok közötti szorosabb együttműködést a szervezett bűnözés és a terrorizmus elleni küzdelemben.

 

A tartományi törvényhozási (Bürgerschaft-) választásra készülő Brémában a felhívás külön változatát terjesztik, amelyben azt is kérik a választóktól, hogy az EP-választás mellett a helyi választáson is a CDU-ra voksoljanak. Mint írták, ezzel véget lehet vetni a tartományi rangú észak-németországi várost jellemző „tétlenkedésnek”.

 

Németországban vasárnap rendezik meg az EP-választást, a választók 96 képviselőt küldenek az uniós parlamentbe. A közvélemény-kutatások szerint ugyan ismét a CDU/CSU gyűjti össze a legtöbb szavazatot, de támogatottsága az előző, 2014-ben tartott választáson elért 35,3 százalékról a 28-30 százalékos szintre süllyed.

 

Brémában is vasárnap, az EP-választással egy időben tartanak választást, amelyen a CDU várhatóan 28 százalék körüli eredménnyel az első helyen végez, megelőzve a tartományt 1946 óta folyamatosan kormányzó Német Szociáldemokrata Pártot (SPD).

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!