Nyitókép: fanatic.ro

 

Korrupció miatt jogerősen három év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte hétfőn a román legfelsőbb bíróság a kormányzó Szociáldemokrata Párt (PSD) elnökét.

 

frissítve 15:11

 

Liviu Dragneát 2016-ban már két év felfüggesztett szabadságvesztésre ítélték egy választási csalással kapcsolatos korrupciós perben. A most véget ért második ügyben hivatali visszaélés miatt, illetve okirat-hamisításra való felbujtásért állította bíróság elé a korrupcióellenes ügyészség (DNA).

 hirdetes_300x300  

 

A legfelsőbb bíróság öttagú bírói tanácsa szavazattöbbséggel hozott hétfői ítéletében az alapfokon meghozott ítéletet erősítette meg.

 

A bukaresti képviselőház elnöki tisztségét betöltő, a bukaresti kormányt az utóbbi két és fél évben háttérből irányító politikusnak még hétfőn jelentkeznie kell a rendőrségen, hogy megkezdje büntetése letöltését.

 

Időközben a PSD válságstábot hívott össze, melynek tanácskozása után bejelentették, hogy Viorica Dancila kormányfő veszi át ügyvivő jelleggel a párt elnöki tisztségét. A maszol.ro közlése szerint új elnököt a kongresszus választhat, annak összehívásáig pedig az ügyvezető elnök ügyvivő jelleggel betölti a pártelnöki tisztséget is.

 

A romániai sajtó információi szerint Dragnea vasárnap este óta nem mutatkozott a nyilvánosság előtt, a rendőrök telefonhívására egyelőre nem reagált. Közben a riporterek összegyűltek Dragnea bukaresti háza előtt, ahol elvileg tartózkodik, és ahonnan kénytelen lesz záros határidőn belül kijönni, hogy jelentkezzen a rendőrségen büntetése letöltésére.

 

 

 

MTI, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!