Nyitókép forrása: news.com.au

 

Japánban iskolabuszra váró gyerekek csoportját támadta meg egy késes ámokfutó. A támadásban 18 ember sérült meg, kettő közülük – egy 12 éves lány és 39 éves férfi – életét vesztette.

 

Az elkövető egy az ötvenes éveiben járó férfi, aki jelentések szerint nyakon szúrta magát késével, mielőtt a rendőrök elfogták. Kórházba szállítás után ő is meghalt.

 

A támadás indítéka nem ismert, a rendőrség két kést vett el a támadótól. A Kyodo hírügynökség szerint a sérültek zöme, 16 személy általános iskolás lány.

 hirdetes_400x285  

 

Egy másik buszsofőr állítólag látta, ahogy az elkövető rátámad a gyerekekre, akik a Caritas nevű iskolába igyekeztek helyi idő szerint valamikor reggel hét után. A rendőrségre 7:44-kor érkezett be az első segélyhívás.

 

Az ámokfutó a buszmegállóban támadta meg a gyerekeket, majd felszállt a buszukra és az ott ülőkre is rátámadt.

 

Japánban történik egyébként a világon az egyik legkevesebb fegyverrel elkövetett erőszakos bűncselekmény, de az elmúlt években több késes támadás is történt. 2016-ban például egy klinika 19 fogyatékos betegét késelte meg egy ápoló. Diákokra elgutóbb 2001-ben támadtak rá egy oszakai általános iskolában.

 

Forrás: news.com.au

 

BBC.com

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!