Klára
  • HUF: 394.91
  • USD: 1.03
  • 20 °C
  • 31 °C

Hirdetés (X)

Külügyek

A kelet-ukrajnai válság rendezéséről tárgyalt Zelenszkij a német és a francia külügyminiszterrel

A Normandiai Négyek és a minszki megállapodások fontosságát hangsúlyozták. Ebből már korábban sem volt áttörés

Nyitókép forrása: ukrinform.com

 

A Donyec-medencei fegyveres konfliktus rendezésének lehetőségeiről, azon belül a minszki folyamat felélesztéséről és a normandiai formátumú tárgyalásokról cserélt eszmét Volodimir Zelenszkij ukrán államfő Heiko Maas német és Jean-Yves Le Drian francia külügyminiszterekkel csütörtökön Kijevben.

 

A találkozó után Heiko Maas újságírók előtt hangot adott azon meggyőződésének, hogy a béke Kelet-Ukrajnában csakis a normandiai keretek között állítható helyre. “Megállapodtunk abban, hogy a normandiai formátumú, azaz Ukrajna, Oroszország, Franciaország és Németország részvételével zajló tárgyalások keretében törekedni fogunk arra, hogy teljesüljenek a minszki megállapodások, és végre helyreálljon a béke Ukrajna keleti részében” – fogalmazott a német diplomácia vezetője.

 

Maas hozzátette: Zelenszkij a maga részéről prioritásnak nevezte a béke helyreállítását Kelet-Ukrajnában, és “mi őt ebben támogatjuk”.

 

Az ukrán elnök kedvezően értékelte Németország és Franciaország támogatását a fegyveres konfliktus rendezésében, hangsúlyozva, hogy a tűzszünet elérése, a háború befejezése minden egyes ukrán számára elsődleges fontosságú.

 

Zelenszkij hozzáfűzte, hogy ezen túlmenően támogatásukról biztosították őt a külügyminiszterek gazdasági kérdésekben és a korrupció elleni küzdelemben is.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket