Nyitókép forrása: youtube.com

 

Az elmúlt évtizedek egyik legsúlyosabb hajóbalesete történt tegnap Budapesten, a Margit-híd lábánál, ahol egy kisebb kiránduló hajó ütközött egy nagyobb kirándulóhajóval. A tragédia során 7-en meghaltak, 7 embert sikerült kimenteni, másik 21 áldozatnak gyakorlatilag nincs esélye a túlélésre.

 

frissítve 14:13

 

A közösségi hálókon megjelent újabb videó a balesetről, amelyen jól látszik, hogy a nagyobb hajó hátulról nekiütközik a dél-koreai turistákat szállító kirándulóhajónak, ami ezután felborul. Az utasoknak esélyük sem volt mentőmellényt húzni, az erős sodrás és a hideg, 14 fokos víz pedig tovább csökkentette túlélései esélyüket.

 hirdetes_810x300  

 

A rendőrség és a katasztrófavédelem csütörtöki sajtótájékoztatóján kiemelték, hogy információik szerint a Hableány egyelőre ismeretlen okból bekanyarodott a Viking elé, amely ezután mintegy 7 másodperc alatt maga alá gyűrte a kisebb hajót.

 

 

Az Origo.hu közlése szerint Budapestre jönnek az áldozatok hozzátartozói, összesen 16-an, várhatóan csütörtök este érkeznek a magyar fővárosba. A még eltűntként kezelt áldozatok felkutatására 27 búvár is érkezik Dél-Koreából, akik együttműködnek majd a magyar mentőegységekkel.

 

Dunai hajószerencsétlenség: 7-en meghaltak, 21 embert továbbra is keresnek

Büntetőeljárás keretében vizsgálják a hajótragédiát

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 2 olvasónak tetszik ez a cikk.