Nyitókép forrása: euronews.com

 

A tizenhat éves Greta Thunberg, akit az utóbbi hetekben hónapokban a klímaváltozás elleni harc liberális arcaként ismert meg a világ, ki akarja hagyni a következő iskolai évet, hogy „minden szabad idejét a globális klímaváltozás elleni harcnak szentelhesse”.

 

A fiatal középiskolás lány – saját bevallása szerint – azért akar egy évet halasztani az iskolában, mert már szeptemberben részt akar venni az ENSZ New York-i klímacsúcsán, és a decemberi dél-amerikai klímakonferencián is.

 

Az aktivistalány legutóbb pénteken, Bécsben szerepelt tömeg előtt, ahol a károsanyag-kibocsátás korlátozásáért szónokolt. A diáktüntetéshez nagyjából tízezer ember csatlakozott.

 hirdetes_810x300  

 

Thunberg nemzetközi kampányával, főleg Nyugat-Európában nagy számú fiatalt szólított meg, ám nagy lendületét inkább az EP-választásoknak és a környezetvédelmi témákat meglovagló liberális politikusoknak köszönheti. Nem véletlen, hogy Frans Timmermans szocialista csúcsjelölt korábban épp Greta Thunberg példájára hivatkozva javasolta a választási korhatár 16 évre csökkentését.

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!