Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Egymást vádolja az USA és Oroszország  egy kelet-kínai-tengeri katonai incidensért. Helyi idő szerint péntek reggel egy orosz hadihajó majdnem összeütközött egy amerikai hadihajóval.

 

Az orosz csendes-óceáni flottaparancsnokság közlése szerint az amerikai Chancellorsville cirkáló „váratlanul keresztezte egy orosz torpedóromboló, az Admiral Vinogradov útvonalát.

 

A két hajó alig 50 méterre közelítette meg egymást, ami már veszélyes közelségnek számít. Moszkva szerint az orosz rombolónak csak egy kényszermanőverrel sikerült elkerülnie az ütközést. Ezután számon kérte az amerikai cirkáló kapitányát.

 hirdetes_300x300  

 

Az amerikai verzió szerint épp az orosz romboló egy manővere hozta veszélyes közelségbe a két hajót. Az Admiral Vinogrodov épp akkor kezdte el növelni sebességét, amikor az amerikai cirkáló mögött , és kevesebb mint 30 méterre meg is közelítette, amivel veszélybe sodorta az amerikai hajó és legénysége épségét.

 

Az amerikaiak hozzá nem értőnek nevezték az oroszok viselkedését. Legutóbb 2016-ban történt hasonló incidens orosz és amerikai hadihajók között. Akkor egymást vádolták a felek. A mostani incidensről készült felvételek szerint az orosz hajó az amerikait jobbról „előzte”, ám közben az áramlás miatt nagyon közel sodródott egymáshoz a két hajó, ezért szólhattak úgy a jelentések, hogy az amerikai hajónak végül hátramenetbe kellett kapcsolnia, hogy elkerülje az ütközést.

 

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!