Nyitókép forrása: aljazeera.com

 

Vlagyimir Putyin orosz és Donald Trump amerikai elnök Szlovákiában találkozhatnak még az idén – írja a Pravda szlovák baloldali napilap internetes kiadása Miroslav Lajčák (Smer) külügyminiszterre hivatkozva. Lajčák jelenleg Peter Pellegrini (Smer) kormányfővel tartózkodik Moszkvában, ahol a szlovák delegáció élén tárgyal az oroszokkal gazdasági és politikai kérdésekben.

 

Pellegrini csütörtökön találkozott Putyin elnökkel a szentpétervári Konsztantyin Palotában, ahol meghívta őt a Szlovák Nemzeti felkelés 75. évfordulója alkalmából, Besztercebányára tervezett megemlékezésre.

 

„Ezért hívta meg Pellegrini kormányfő Donald Trump amerikai elnököt és Oroszország legmagasabb szintű képviseletét”

 

 hirdetes_300x300  

fogalmazott Lajčák.

 

A szlovák külügyminiszter elég óvatosan fogalmazott. Mint mondta, abban esetben valósulhat meg a szlovákiai amerikai-orosz csúcs, ha a két vezető szükségét érzi ilyen találkozónak.

 

„Ebben az esetben mondhatják azt, hogy kihasználják a szlovák meghívás adta lehetőséget”

 

mondta.

 

Peter Pellegrini néhány héttel ezelőtt látogatott Washingtonba, ahol Donald Trumppal tárgyalhatott. Nem sokkal ezután érkezett a hír, hogy hivatalos látogatáson vesz részt Oroszországban is.

 

Szlovákiában 2005-ben volt amerikai-orosz csúcs. Akkor Ivan Gašparovič köztársasági elnök látta vendégül George W. Bush amerikai és Vlagyimir Putyin orosz elnököt.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!