Nyitókép: hnonline.sk

 

Két dél-amerikai ország, Argentína és Uruguay is áram nélkül maradt. A közösségi hálókon megjelent információk szerint az áramkiesés további országokat is sújtott, de nem olyan mértékben, mint az első kettőt.

 

Helyi idő szerint 8 óra előtt jelentette az Edesur cég a Twitteren, hogy egész Argentína és Uruguay elektromos áram nélkül maradt a rendszer meghibásodása miatt. Kiemelték, hogy eddig sosem volt példa ilyen mértékű leállásra. Az áramkiesés mintegy 48 millió embert érintett csak Argentínában és Uruguayban.

 

Egyelőre nem tudni, hogy mi okozta az áramkimaradást, ami sok gondot okoz a közlekedésben is, hisz nem működnek vonatok és metrók, valószínűleg az iskolák, hivatalok sem tudnak kinyitni. Ugyancsak befolyásolja a kialakult helyzet a regionális választásokat, melyeket Argentína néhány részében kellene megtartani.

 hirdetes_400x285  

 

Ezzel kapcsolatban jelentek meg fotók a közösségi hálón. Ezeken látható, hogy mobiltelefonokkal világítanak az emberek a szavazóurnáknál.

 

A BBC információi szerint néhány régióban már folyamatosan újraindul az áramszolgáltatás. A teljes kárelhárítás néhány órát vehet igénybe.

 

hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!