Nyitókép forrása: twitter

 

A kazah kormány hétfőn elrendelte a közel 45-ezer lakosú Arisz város evakuálását, miután tűz ütött ki a hadsereg közeli lőszerraktárában.

 

A tűz okán sorozatos robbanásokra került sor, minek következtében legalább 30-an szorultak orvosi segítségre, tíz sebesültet a közeli nagyváros kórházába szállítottak. A robbanások okát egyelőre vizsgálják.

 

„Az emberek ahogy tudják, elhagyják a várost: vannak, akik autóba szállnak, és sürgősen távoznak, mások gyalogosan vagy bicikliken mennek”

 

 hirdetes_810x300  

írja le a jelenlegi helyzetet a Nur.kz.

 

„A háttérben – a szemtanúk leírása szerint – hallani a robbanásokat és a szirénákat”

 

 

A Tengrinews nevű portálnak az egyik katona azt nyilatkozta, hogy

 

„Evakuáljuk az embereket. A város közelében lenni most rendkívül veszélyes. Felrobbannak a lőszerek, röpködnek a bombák. Néhány ház megsemmisült. A szilánkok a mezőkre potyogtak, ami tüzet fogott”

 

A katonák jelenleg katonasági járművekkel segítenek a lakosság kimenekítésében.

 

A közzétett videófelvételeken hallhatók az erőteljes robbanások, miközben a város szélén hatalmas füstoszlopok gomolyognak.

 

 

Sajtóértesülések szerint a katasztrófavédelmi műveletek irányítására a helyszínre érkezett Vlagyimir Bekker vezérőrnagy is, a kazah belügyminisztérium rendkívüli helyzetekért felelős bizottságának elnöke.

 

Körkép.sk, hnonline.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!