nyitókép forrása: alarabiya.net

 

Megkezdődött a japán Oszakában péntek délelőtt a világ 19 legnagyobb fejlett és felzárkózó gazdaságát, valamint az Európai Uniót összefogó G20 csoport kétnapos csúcstalálkozója. A fórum tervezett négy ülésszakán a felek megvitatják a világgazdaság fajsúlyos problémáit, beleértve a kereskedelmet is, akárcsak a környezetvédelem kérdéseit.

 

A rendezvény házigazdája, Abe Sindzó japán miniszterelnök már fogadta az összes résztvevőt, ezt követően a vendégek közös fotót készítenek. A találkozókon várhatóan szó lesz arról, hogy nemzetközi rendszert dolgoznak ki az információs ipar területén tevékenykedő nagy vállalatok adóztatására.

 

Szó lesz az Egyesült Államok és Kína közötti kereskedelmi háborúról, az Iránnal és Észak-Koreával kapcsolatos geopolitikai feszültségekről, továbbá a klímaváltozás kérdéseiről.

 hirdetes_810x300  

 

Donald Trump amerikai elnök a német kancellárral, Angela Merkellel az ukrajnai gazdasági reformok támogatásának kérdéseiről, Iránról és más nemzetközi kérdésekről tárgyalt. Az első ülésszak előtt Trump röviden beszélgetett Vlagyimir Putyin orosz elnökkel. Csupán néhány szót váltottak amíg a politikusok közös fotója készült. A tervek szerint a két vezető a nap folyamán még találkozik egymással.

 

mti

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!