Nyitókép: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs

 

Súlyos hibák történtek az elmúlt években Európában, ezeket most ki lehet javítani, köztük a gazdaságpolitikában és a bevándorlási ügyekben elkövetett hibákat – mondta Orbán Viktor az M1-nek az uniós csúcs vége után. A miniszterelnök hozzátette, olyan vezetők kerülnek az uniós intézmények élére, akik Magyarország szempontjából jó eséllyel jó politikát fognak folytatni.

 

Manfred Weberre és Frans Timmermansra utalva azt mondta: volt két jelölt, akik Magyarország számára több mint rosszak lettek volna, ezt sikerült megakadályozni. Egy hétgyerekes német családanyát választottak az Európai Bizottság élére, ez önmagában jelzi, hogy fordulat várható Európában – fogalmazott.

 

 hirdetes_810x300  

Arról is beszélt, a V4-ek szövetsége sikertörténetnek számít, a négy ország most is végig egységes maradt, a soros elnök Andrej Babiš vezetésével. A jövőről azt mondta: véleménykülönbségek vannak, viták is lesznek, de az esélyek jobbak a sikerre, mint korábban, és a közép-európai tagállamok a jövőben is kiállnak egymásért.

 

„Nagy volt a tét, arról kellett dönteni, hogy a következő években az európai intézmények élén kik állnak majd. Magyar szempontból olyan emberek kerülnek-e pozícióba, akik tisztelik Magyarországot és ismerik Közép-Európa történelmét, illetve akik értik a keresztény kultúra fontosságát”

 

– nyilatkozta Orbán Viktor miniszterelnök az M1-nek.

 

Tudtuk tartani, amit vállaltunk

 

„Fontos tartalmi kérdésekben foglaltunk állást a személyi döntésekkel kapcsolatban. Tudtuk tartani, amit vállaltunk, olyan személyek kerülnek az unió élére, akik jó eséllyel jó politikát folytatnak majd”

 

– hangsúlyozta a miniszterelnök.

 

Ezek a vezetők most kezdenek el dolgozni, a munka elején vagyunk, amely nem kicsi és nem könnyű, mert az elmúlt években súlyos hibák történtek – mondta, majd hozzátette: ezeket a hibákat ki kell javítani, a migrációs politikában és a gazdaságpolitikában egyaránt voltak hibák.

„Volt két olyan jelölt, akik Magyarország számára egyértelműen több mint rosszak lettek volna, akik korábban már bizonyították, hogy nem tisztelik a magyarokat. Ezt sikerült megakadályoznunk”

 

– jelentette ki Orbán Viktor.

 

A miniszterelnök azt hangoztatta, hogy a közép-európai térség, a visegrádi négyek (V4), Magyarország, Csehország, Lengyelország, Szlovákia szerepe a mostani eseményektől függetlenül is kiemelt. Ez a szövetség sikertörténetnek számít. Bár vannak más országok is, amelyek együttműködnek egymással, de egyikük sem annyira szolidáris a partnereivel, mint jelenleg a V4-ek tagjai – tette hozzá.

 

M1/Hirado.hu

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!