Nyitókép forrása: abcnew.com

 

Az ENSZ jelentése szerint a Maduro-rezsimhez hű venezuelai biztonsági erők több ezer fiatal férfit öltek meg, a gyilkosságokat pedig bűnbandák felszámolásának álcázták. A mészárlás a venezuelai ellenzéki erők gyengítését szolgálták.

 

Rendszerint fegyvert vagy drogot tettek a már meggyilkolt fiatalok kezébe,hogy így hamisítsák meg a bizonyítékokat és úgy tűnjön, ellenálltak a letartóztatásnak.

 

A venezuelai hivatalos adatok szerint a múlt évben a biztonsági erők 5287 embert lőttek agyon, akik állítólag ellenálltak a letartóztatáskor. Idén, május 19-ig 1569 személy esett áldozatul a politikai tisztogatásoknak.

 hirdetes_810x300  

 

Az ilyen gyilkosságok nem idegen természetűek a venéz rendőrségtől, de a politikai válság 2016-os kitörése óta hatalmas méreteket öltenek a tisztogatások, amelyek célpontjai mindig mindig a Maduro elnökkel kritikus személyek, vagy azok családtagjai.

 

Olyan esetekre is sor került, hogy jelöletlen fekete autókkal érkező kommandósok egy egész családra támadtak rá, a nőket és lányokat levetkőztették, a fiatal férfiakat és fiúkat pedig külön választották, majd ez utóbbiakat kivégezték.

 

CTK

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!