Miklós
  • HUF: 331.15
  • USD: 1.11
  • -2 °C
  • 4 °C
Külügyek

Magyarországra látogat a szlovák államfő

A szlovák államfő Áder János köztársasági elnök meghívására érkezik Budapestre.

Nyitókép: TASR

 

Csütörtökön hivatalos látogatást tesz Magyarországon Zuzana Čaputová, a Szlovák Köztársaság elnöke. A szlovák államfő Áder János köztársasági elnök meghívására érkezik Budapestre.

 

A Köztársasági Elnöki Hivatal közleménye szerint Zuzana Čaputovát katonai tiszteletadással fogadják a Szent György téren, majd a két elnök tárgyalást folytat a Sándor-palotában. A megbeszéléseket közös sajtótájékoztató követi.

 

Kora délután a szlovák államfő megkoszorúzza a Magyar Hősök Emlékkövét a Hősök terén. Zuzana Čaputovát, akinek személyében először került nő az államfői tisztségbe, június 15-én iktatták be hivatalába.

 

A szlovákiai politikában újoncnak számító Zuzana Čaputová az ellenzéki liberálisok jelöltjeként a márciusi államfőválasztás második körében szerezte meg a győzelmet az érvényes szavazatok 58,4 százalékával.

Áder János a megválasztott szlovák államfőnek április 2-án küldött gratuláló levelében azt írta: bizonyos abban, hogy közösösen hozzá tudnak majd járulni a magyar–szlovák együttműködés további gazdagításához.

 

Kifejezte reményét, hogy az új szlovák államfővel is folytatni tudja az elődjével kezdett konstruktív párbeszédet, amely a kölcsönös bizalom erősítését, a még lezáratlan kérdések megnyugtató rendezését is elősegítheti. Egyúttal budapesti látogatásra invitálta Zuzana Čaputovát.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Eddig 1 olvasónak tetszik ez a cikk.

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás