Nyitókép: News 96.5

 

Hatvanan megsérültek, hatan pedig életüket vesztették abban a jégesővel kísért hivarban, ami csütörtökre virradóra csapott le a görög Halkidiki-félszigetre – tájékoztatott a DPA ügynökség.

 

A görög ERT közszolgálati rádió szerint az összes áldozat turista volt.

 

 hirdetes_300x300  

Az eddigi információk szerint egy román nőt és lányát a vihar következtében leszakadt tetőelemek ütötték agyon egy étteremben.

 

Egy orosz férfinak és kétéves fiának egy kicsavart fa oltotta ki az életét.

 

Egy cseh házaspár pedig akkor vesztette életét, amikor lakókocsijukat a heves széllökések magukkal rántották és felborították. A férfi a helyszínen meghalt, míg a felesége a helyi kórházban hunyt el.

 

 

A tűzoltók szerint a viharok szerdán este vonultak végig a turisták körében közkedvelt Halkidiki-félszigeten. A tűzoltókat több mint 500 alkalommal riasztották. A kormány a vihar sújtotta térségben rendkívüli állapotot hirdetett.

 

A félszigetet sújtó vihar során fák dőltek ki, áramkimaradás volt, a levegőben székek, nyugágyak, téglák, szemetes kosarak és egyéb más tárgyak repültek – mondta Athanasios Kaltsas, a Nea Mudania városában található egészségügyi intézmény igazgatója.

 

„Ilyen vihart még nem láttam”

 

– mondta az ERT-nek Charalambos Stergiadis, a polgári védelem igazgatója.

 

 

A vihar a 40 Celsius-fokos hőség után keletkezett. A szigeten jelenleg több tízezer – főleg kelet-európai államokból érkezett – turista üdül.

 

Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!