Nyitókép: MAGAZÍN 1

 

Az ukrán parlament jóváhagyta azt a törvénymódosítást, amely engedélyezi a kiskorúak ellen szexuális bűncselekményt elkövető pedofilok kémiai kényszerkasztrálását.

 

Az előterjesztést 247 képviselő szavazta meg a 450 fős törvényhozásban.

 

 hirdetes_810x300  

Az elfogadott módosítás a büntető törvénykönyv vonatkozó cikkét – amely 10-től 15 évig terjedő szabadságvesztést ír elő az ilyen bűncselekményre – kiegészíti a kémiai kényszerkasztrálás elrendelésének lehetőségével.

 

A kémiai kasztrálás az elítélt személy olyan antiandrogén gyógyszerekkel történő kényszerkezelését jelenti, amelynek célja a libidó és a szexuális aktivitás csökkentése. A kényszerkasztrálás nem szabható ki 18 évnél fiatalabb és 65 évnél idősebb elítéltekre.

 

Ezenfelül az előterjesztés előírja, hogy a fiatalkorúakkal szembeni szexuális bűncselekményért elítélteket a rendőrség egész életükön keresztül tartsa nyilván.

 

Az előterjesztést azután tűzte a törvényhozás a napirendjére, hogy a gyermekek ellen nemi erőszakot elkövetők kémiai kasztrálását szorgalmazó lakossági elektronikus petíció megkapta a szükséges számú támogató szavazatot a parlament honlapján.

 

A rendőrség is sürgette a büntető törvénykönyv szigorítását, felhívta a törvényhozók figyelmét arra, hogy Ukrajnában elszaporodtak a kiskorúak sérelmére elkövetett erőszakos bűncselekmények: csak idén már több mint ötven gyermek vált szexuális indíttatású gyilkosság áldozatává.

 

MTI/Teraz.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!