Nyitókép forrása: 888.hu

 

Emmanuel Macron francia elnök szombaton a francia nemzeti űrhadsereg létrehozását vetítette előre beszédében. Az új katonai részleg a francia légierő keretében fog teékenykedni.

 

Macron bejelentésére épp a francia forradalom 230. évfordulója alkalmából rendezett katonai felvonulás és ünnepség előtti nap került sor.

 

Az új „űrparancsnokság” létrehozása idén szeptemberben hivatalosan is megtörténhet. Macron „nemzetbiztonsági kulcskérdésnek” nevezte azt a feladatot, hogy a katonaság az űrre is koncentráljon, többek között meg kell tudnia védenie a francia műholdakat. Párizs a szükséges pénzügyi eszközöket is hajlandó az új részleg rendelkezésére fordítani.

 hirdetes_810x300  

 

Franciaország csak egy a globális és regionális hatalmak sorában, akik az űr felé fordították katonai kiadásai egy jelentős részét. Igazán úttörőek ebben az amerikaiak, akiknek elnöke újabb Holdra szállást sürget. Az USA ezen a területen az oroszokkal és a kínaiakkal kényszerült technológiai versenyre.

 

A szakértők szerint a földi légkör feletti közvetlenül elhelyezkedő légüres tér a katonai stratégiában legalább olyan fontosságú lesz hamarosan, mint egykor a tengerek feletti ellenőrzés megszerzése volt.

 

Mit jelent egy Tesla az űrben? Egy új csillagháborús korszakot

 

Űrháború küszöbén az emberiség?

 

Teraz.sk, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!