Valér
  • HUF: 329.67
  • USD: 1.11
  • 4 °C
  • 11 °C
Külügyek

Kiutasították és ezer eurós bírságot szabtak ki két turistára Velencében utcai kávéfőzés miatt

Egy osztrák férfit is kiutasítottak a héten Velencéből, mert részegen beleugrott a Canal Grandéba.

Nyitókép: AFP

 

Egy osztrák turistát 300 euró bírsággal sújtottak Olaszországban, mert két fa közé kifeszített függőágyon aludt egy pínealigetben Trieszt tengerparti üdülőnegyedében. Velencében a Rialto hídtól nem messze az utcán főzött kávét egy kempingfőzőn egy német turista, ő és társa 1 000 eurós bírságot kapott.

 

Az 52 éves bécsi férfit azon a címen büntették meg Triesztben, hogy egy önkormányzati rendelet értelmében tilos “bármilyen tárgyat fára vagy faszerkezetre erősíteni” természetvédelmi okokból. A peches turistát a hét közepén kapta rajta a városi rendőrség egy éber őrjárata, amint a délutáni szieszta idején két mandulafenyő közé kifeszített függőágyon szundikált a Trieszt strandjára vezető út mentén, Barcola elővárosban.

 

A szokatlan büntetés híre hamar elterjedt a közösségi médiában, ahol olyan nagy felháborodást keltett a helyiek körében, hogy szombatra tiltakozó flashmobot hirdettek “Szabad függőágyakat!” címmel. A kommentelők rámutattak, hogy a környékbeliek előtt is ismeretlen a jogszabály, amelyre a járőrök hivatkoztak, és túlzás volt a büntetés, elég lett volna egy figyelmeztetés.

 

A Velencében utcán kávét főző német turistákat a tetemes bírság mellett a városból is kiutasították – jelentette be pénteken az önkormányzat. A két berlini férfit a helyi lakosok jelentették fel a rendőrségen azután, hogy leültek az utcán a Rialto híd közelében, és meggyújtották kempingfőzőjüket.

 

“Velencét tisztelni kell. Aki ellátogat a városba, és nem viselkedik rendesen, azt megbírságoljuk és kiutasítjuk”

 

– mondta Luigi Brugnaro polgármestere.

 

Egy osztrák férfit is kiutasítottak a héten Velencéből, mert részegen beleugrott a Canal Grandéba egy vaporettómegállóból. A rendőrök húzták ki a vízből, és 550 euró bírsággal sújtották.

 

HVG

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás