Nyitókép forrása: independent.co.uk

 

A brit kormány a kemény Brexitre készül – jelentette ki a brit kormányhivatal vezetője,Michael Gove a The Sunday Times-nak. A londoni kormány az utóbbi napokban földrengésszerű átalakuláson ment keresztül, most pedig azzal számol, hogy Nagy-Britannia megállapodás nélkül lép majd ki az EU-ból.

 

„[Boris Johnson] új kormányfőnkkel és új kormányunkkal (…)október 31-én elhagyjuk az Európai Uniót. Mindenféle „ha” és „de” vagy egyéb feltételek nélkül”

 

fogalmazott a politius. Ezzel párhuzamosan Sajod Javid pénzügyminiszter azt nyilatkozta, hogy a brit kormány 1 milliárd angol fontot különít el a megállapodás nélküli, úgynevezett „kemény” Brexit levezénylésére és hatásainak kezelésére.

 hirdetes_810x300  

 

Az összeget többek között a természetes és jogi személyek tájékoztatására és felkészítésére fogják fordítani, de több mint 500 fővel akarják bővíteni a határvédelmi erőket, és az új helyzet miatt pénzbe fog kerülni a kereskedelmi kikötők logisztikai átszervezése is.

 

Boris Johnson brit kormányfő új kilépési megállapodást akar tető alá hozni London és Brüsszel között, ami Nagy-Britannia számára kedvezőbb feltételeket tartalmaz. Az EU azonban vonakodik, többek között Magyarország miatt is. Hogy pontosan miéért, alábbi cikkünkből megtudhatja:

 

 

CTK, Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!