Nyitókép forrása: kyivpost.com

Már több mint hárommillió hektáron tombolnak a szibériai erdőtüzek. Jelentések szerint annyi széndioxid került miattuk a légkörbe, mint amennyit Svédország bocsát ki egy év alatt.

 

A tűzet és az irdatlan füstöt az űrből is látni. A lángokat továbbra sem oltják, mert annak költségei nagyobbak, mint az így megmentett vagyoni érték nagysága. Legalábbis, ahogy vesszük.A klímakutatók már most arra figyelmeztetnek, hogy a brutális erdőtüzek igencsak meggyorsíthatják az északi-sarki jégtakarók olvadását. Épp azért, mert jelentősen növelik a légkörbe jutó széndioxid mennyiségét.

 

A képen a szibériai erdőtüzek az űrből nézve. Jobbra vonalszerűen az erdőtüzek gyújtópontjai láthatók, középen a hatalmas felhővé egyesülő füst. Forrás: Sciencealert.com

 

A füst ráadásul a lakosságot is kínozza, például Tomszk és Jekatyerinburg városaiban. Egyébként a két város csaknem 1500 kilométeres távolságra van egymástól légvonalban. Többen füstmérgezés miatt kórházba kerültek.

 hirdetes_810x300  

 

Az orosz hatóságok ígéretet tettek, hogy előteremtik az oltáshoz szükséges pénzt és növelik a tűzoltók számát a térségben. Kérdés, mikorra sikerült megszervezni a tűz oltását, és hogy mennyi tűzoltóra lesz szükség egy ekkora kiterjedésű pusztítás megfékezésére.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!