Dalma, Izabella
  • HUF: 353.34
  • USD: 1.13
  • 14 °C
  • 26 °C
Külügyek

Az amerikaiak szerint Oszama bin Ládin fia halott

Az amerikai hatóságok az értesülést sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánták

Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Amerikai hivatalok értesülései szerint Oszama bin Ládin fia, Hamza bin Ládin meghalt. A hírt megszellőztető amerikai sajtónak az információt hivatalosan senki nem erősítette meg, azt sem lehet tudni mikor és milyen körülmények között halt meg az egykori hírhedt terrorista vezér.

 

Hirdetés(x)

Hamzáról utoljára 2018-ban lehetett hallani, amikor megfenyegette Szaúd-Arábiát és az Arab-félsziget lakóit lázadásra szólította fel.

 

 

Hamza a hírforrások szerint 30 éves, apja azt akarta, hogy ő, a „kedvenc gyermeke”örökölje meg az al-Kaida terrorszervezet vezetői posztját. Hamzát az USA két éve globális terroristaként tartja számon, a férfi felesége 2011. szeptember 11-i terrortámadás egyik gépeltérítőjének lánya.

 

9/11 után Hamza anyjáva és testvcéreivel Szaúd-Arábiába menekült, ahol a korábbi koronaherceg, Muhammad bin Najif adott nekik menedéket. A szaúdi királyság tavaly megfosztotta állampolgárságától, azt azonban nem tudni, hogy jelenleg hol tartózkodik. Olyan spekulációk is megjelentek már, hogy Iránban él feleségével és anyjával.

 

Teraz.sk

Hirdetés(x)

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket