Vilma
  • HUF: 331.24
  • USD: 1.11
  • -5 °C
  • -1 °C
Külügyek

Az amerikaiak szerint Oszama bin Ládin fia halott

Az amerikai hatóságok az értesülést sem megerősíteni sem cáfolni nem kívánták

Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Amerikai hivatalok értesülései szerint Oszama bin Ládin fia, Hamza bin Ládin meghalt. A hírt megszellőztető amerikai sajtónak az információt hivatalosan senki nem erősítette meg, azt sem lehet tudni mikor és milyen körülmények között halt meg az egykori hírhedt terrorista vezér.

 

Hamzáról utoljára 2018-ban lehetett hallani, amikor megfenyegette Szaúd-Arábiát és az Arab-félsziget lakóit lázadásra szólította fel.

 

 

Hamza a hírforrások szerint 30 éves, apja azt akarta, hogy ő, a „kedvenc gyermeke”örökölje meg az al-Kaida terrorszervezet vezetői posztját. Hamzát az USA két éve globális terroristaként tartja számon, a férfi felesége 2011. szeptember 11-i terrortámadás egyik gépeltérítőjének lánya.

 

9/11 után Hamza anyjáva és testvcéreivel Szaúd-Arábiába menekült, ahol a korábbi koronaherceg, Muhammad bin Najif adott nekik menedéket. A szaúdi királyság tavaly megfosztotta állampolgárságától, azt azonban nem tudni, hogy jelenleg hol tartózkodik. Olyan spekulációk is megjelentek már, hogy Iránban él feleségével és anyjával.

 

Teraz.sk

 

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!

Kommentek

Kövessen minket

Megosztás