Nyitókép forrása: 24.hu

 

Viorica Dancila román kormányfő a Facebookon tette közzé, hogy meneszti Ecaterina Andronescu oktatási minisztert, mert az arrogáns megjegyzést tette az eltűnt, és vélhetően meggyilkolt 15 éves lányról. A lányt egy caracali férfi rabolta el, valószínűleg megerőszakolta majd meggyilkolta. Ám a lánynak valamikor az elrablása és halála között sikerült felhívnia a rendőrséget.

 

Nyilvánosságra került a 112-es segélyhívóra befutó hívásáóainak (háromszor hívta a rendőrséget!) leirata is, amelyből például kiderült, hogy a diszpécserek ahelyett, hogy rávezető kérdésekkel megpróbálnának információt szerezni a lány hollétéről (aki nyilván nem tudta, hogy hova hurcolta el elrablója), arrogánsan kiabáltak vele, hogy árulja el végre, hol van.

 

Ezután a rendőrség vallott teljes kudarcot, mikor 19 órán keresztül képtelenek voltak megállapítani (a mobilról érkező hívás ellenére) a helyszínt. Ráadásul a román hatóságok igyekeztek elkenni mulasztásaikat. A gyanúsított ugyanis azt vallotta, amit kértek tőle: hogy a segélyhívás után azonnal megölte a lányt. Vagyis, a hatóságok semmiképp sem menthették volna meg őt.

 hirdetes_400x285  

 

A legutóbbi információk szerint azonban a rendőrség először ott hibázott, hogy a pontatlan helymeghatározás ellenére először arra fecsérelték az idejüket, hogy három valószínűnek hitt helyszínt megnézzenek, és csak ezután ellenőrizték a biztonsági kamerák felvételeit, amelyek rögzítették az emberrabló autójának rendszámát.

 

Végül megtalálták a házat, hol a lányt fogva tartották, ám helyi sajtóközlések szerint három órán át várták a házkutatási parancsot, pedig hallották a lány sikoltozásait. Mire beértek már csak emberi maradványokat és a lány ruháit találták meg.

 

Az újabb információk szerint az sem biztos, hogy az emberrabló megölte a lányt. Az sem kizárt, hogy három hónappal korábbi áldozatával (egy márciusban eltűnt 19 éves lánnyal) együtt eladta őket a környéket uraló emberkereskedőknek. A búvárok hiába keresték a holttesteket a Dunában és az Oltban, az emberrabló lehet jobban fél az emberkereskedőktől, mint a börtöntől.

 

Az eddigi információk elég ellentmondásosak, és ha a lány tényleg él és az emberkereskedőknél van, az súlyos kérdéseket vetne fel a rendőrség érintettségét illetően is.

 

A botrányba legutoljára a román oktatási miniszter bukott bele, mert egy tévéműsorban érzéketlen megjegyzést tett. A lány stoppal akart hazajutni, a miniszter szerint pedig „ennyi idősen ő már rég megtanulta, hogy idegen autójába nem szabad beszállni.

 

Dancila kormányfő  facebook-posztjában közölte, hogy a miniszter kijelentése „felelőtlen hozzáálásra vall, ami nem tükrözi a kormány álláspontját”.

 

Az ügy miatt először a román rendőrség Olt megyei, majd országos parancsnokának is távoznia kellett, később a diszpécserközpont vezetőjét is eltávolították, majd a belügyminisztert is lemondatták.

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!