Nyitókép: cbs58.com

 

Holtan találták szombat reggel a manhattani cellájában Jeffrey Epsteint. Az emberkereskedelemmel és szexuális visszaélésekkel vádolt amerikai milliárdos péntek éjjel lett öngyilkos a cellájában – írja több amerikai újság. 

 

A 66 éves Epsteinre két hete sebesülten találtak rá a börtönben. Az eset miatt állandó megfigyelés alatt tartották.

 

 hirdetes_300x300  

Amerikai lapok szerint Epstein korábban is öngyilkossággal próbálkozott, más források azonban úgy vélték, hogy a milliárdost megtámadták. Egyesek azt sem tartották elképzelhetetlennek, hogy Epstein csupán megrendezte az egészet, és így akarta elérni, hogy másik börtönbe szállítsák át.

 

Jeffrey Epstein amerikai milliárdos egyik áldozata politikusokat is megvádolt szexuális visszaélésekkel

 

Börtöncellájában sebesülten találták Jeffrey Epsteint

 

Az amerikai milliárdos ellen több tucat kiskorú lány sérelmére elkövetett emberkereskedelem és ennek érdekében végrehajtott összeesküvés kétrendbeli bűncselekménye miatt emeltek vádat júliusban.

 

A vádirat szerint Epstein 2002 és 2005 között emberkereskedelemmel foglalkozó hálózatot működtetett, amelynek szándékosan kiskorú lányokat, köztük 14 esztendős gyermekeket csalt New York-i lakásába és a floridai Palm Beachen lévő villájába, továbbá ő maga is szexuálisan zaklatta őket. Több száz dollárt fizetett áldozatainak, miközben tudatában volt annak is, hogy kiskorúak. Néhányuknak külön fizetett azért, hogy más kislányokat csábítsanak a bűnöző hálózathoz.

 

The Guardian

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!