Nyitókép: orf.at

 

A vasárnap reggeli adatok szerint legkevesebb 28 ember meghalt a Kínát szombaton elérő Lekima tájfun miatt. A természeti csapás okán több mint egymillióan voltak kénytelenek ideiglenesen elhagyni otthonukat.

 

A „szupertájfun” 187 km/órás széllökésekkel érte el Kína partjait. A vihar földcsuszamlást okozott, ami átszakított egy gátat Vencsou tartományban.

 

A természeti csapás, több mint 34 ezer otthonban tett kárt, és 173 ezer hektárnál is nagyobb mezőgazdasági területet tett tönkre Csöcsiangban. A tartomány vezetése a gazdasági kárt 14,57 milliárd jüanra (597 milliárd forintra) becsülte – derült ki a Xinhua kínai állami hírügynökség beszámolójából.

 hirdetes_300x300  

 

 

A kínai katasztrófavédelmi minisztérium közlése szerint több mint egymillió embert telepítettek ki ideiglenesen a tájfun által érintett tartományból és Sanghaj városából. Felfüggesztették továbbá a közlekedést több vasútvonalon, és több mint 600 repülőjáratot is töröltek a vihar miatt szombaton. A vasútközlekedés vasárnapra is csak néhány vonalon állt helyre, és a csapás következtében kialakult áramkimaradást sem tudták még mindenhol helyreállítani.

 

A Xinhua jelentése szerint a Lekima tájfun tovább folytatja az útját észak felé, és a keleti Santung tartománynál ismét partot ér majd, várhatóan újabb fennakadásokat okozva a légiközlekedésben.

 

BBC, Xinhua, MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!