Nyitókép forrása: hnonline.sk

 

Minden negyedik német lakosnak külföldi gyökerei vannak. A bevándorló származású németországi lakosok száma tavaly rekordnagyságúra, 21 millióra nőtt, ami 2,5 százalékos növekedést jelent 2017-hez képest – derült ki a német statisztikai hivatal legfrissebb adataiból.

 

A hivatal azokat tekinti „külföldi származású” lakosnak, akik külföldön születtek, vagy legalább egy szülőjük nem Németországban látta meg a napvilágot.

 

Az adatok azt mutatják, hogy 21 millió külföldi származású német lakos alig több mint felének (52 százalékának) van német útlevele (állampolgársága). 14 millióan vannak azok, akik nem Németországban születtek (vagyis 7 millióra tehető a második generációs bevándorlók száma). A 14 millió nagyjából fele családi kötelékei miatt érkezett országba, 20 százalékuk munka végett, és mindössze 15 százalékuk érkezett azért, mert hazájában már nem érezte magát biztonságban.

 hirdetes_810x300  

 

A munka végett Németországba kivándorlók 85 százaléka Európa más országából érkezett, a családi kötelékekre hivatkozók 72 százaléka szintén európai. A menekültekként Németországba érkezők csaknem fele közel-keleti.

 

CTK

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!