Nyitókép: Shutterstock

 

A gyermekek szexuális molesztálása miatt Franciaország az eddigi legnagyobb pedofil botrány küszöbén áll. Az ország legnagyobb pedofiljának bélyegét minden bizonnyal már sosem mossa le magáról Joel Le Scouarnec, a Franciaország déli részén (Jonzac település) tevékenykedő 68 éves sebész – tájékoztatott az RTBF belga tévécsatorna.

 

Az eddigi információk szerint az orvos évtizedeken keresztül szexuális visszaéléseket követett el. Jelenleg 200 szexuálisan molesztált áldozatot azonosítottak.

 

 hirdetes_810x300  

Az RTBF szerint Joel Le Scouarnec 2008 és 2017 között a jonzaci kórházban dolgozott hasi sebészként, de előtte Franciaország több klinikáján is tevékenykedett.

 

A megvádolt orvos letartóztatása után beismerte a nyomozóknak, hogy évtizedeken keresztült molesztált gyerekeket. A beszámolóját azok a feljegyzések is hitelesítették, amelyeket a naplójából olvasott fel. A naplókat a házkutatás során találták meg a nyomozók.

 

Az orvost 2017 májusában tartóztatták le négy szexuális erőszak és több feltételezett szexuális támadás miatt. Az egyik utolsó áldozata mindössze hatéves volt. A nyomozók a letartóztatásakor nem is sejtették, hogy az illegális tevékenysége milyen méreteket öltött.

 

A gyűjteményében olyan fotókat találtak, amelyeken meztelenül, erekcióval és parókával a fején pózolt, emellett több naplót is lefoglaltak. A naplókban a különféle rajzok mellett a legszörnyűségesebb tetteinek leírásai is szerepelnek. A nyomozók szerint a naplókban mintegy 250 molesztált gyermek keresztnevét lehet azonosítani.

 

Műtét után erőszakolta meg az áldozatait

 

Az egyik áldozat – akinek a nevét a rendőrség nem hozta nyilvánosságra – bevallotta a nyomozóknak, hogy az orvos a vakbélműtétje után többször is megerőszakolta. Az áldozat akkor tízéves volt, a kórházi szobában pedig egyedül tartózkodott, így nem tudott védekezni.

 

Thibault Kurzawa, a sebész ügyvéde szerint az ügyfele beismerte, hogy a naplójában valóban vannak „szánalmas és sajnálatos részek“, de a többségük nem alapszik valóságon, mindössze szexuális fantáziálásokról van szó.

 

A megvádolt sebész jelenleg a Bordeaux-i Des Saintes-i börtönben várja a tárgyalását, amire 2019 végén, 2020 eljén kerülhet sor. A hivatalok addig a lehető legtöbb tanúvallomását szeretnék begyűjteni az orvos áldozataitól. Az orvost szexuális erőszakkal, szemérmetlenséggel és gyermekekről készült pornóképek terjesztésével vádolják.

 

TvNoviny.sk/Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!