Nyitókép forrása. BBC.com

 

Immáron tizenkettedik hete tartanak Hongkongban a tömegtüntetések. Jelentések szerint a rohamrendőrök most először vetettek be vízágyúkat a tüntetők ellen. A kikötőváros Cüen Wan negyedében vízágyúval bontották meg a demonstrálók barikádjait és megpróbálták szétoszlatni a tömeget. A tüntetők válaszul téglákat és Molotov-koktélokat dobtak a rendőrökre.Előkerültek a könnygáz-gránátok is, amelyeket a tüntetők teniszütővel próbáltak visszaküldeni a feladónak. 

 

Helyszíni fotók tanúsága szerint a rendőrök fegyvert fogtak a tüntetőkre, BBC pedig arról írt, hogy az összecsapás során az egyik rendőr figyelmeztetőlövést adott le. Halálesetről vagy éleslőszer okozta lőtt sérülésről nem érkezett hír, de az éjjel egy tüntető nőt fejbe lőttek egy gumilövedékkel. Rendszerint a gumilövedékkel a rendőrök csak testre célozhatnak, mert a fejlövés súlyos sérüléseket okozhat.

 

A közösségi hálókon megjelenő felvételek szerint egy kisebb tömeg épp megindult volna a maroknyi rendőr által lezárt utcán, majd eldördült a pisztolylövés. A tüntetők azonnal meghátráltak. A tömeg azoForrás: twitter.com

 

  hirdetes_300x300   

A hongkongi tüntetők egy másik csoportja kivágott egy „okos” lámpaoszlopot, amelyről úgy vélték, hogy nemrég megfigyelő kamerákkal szerelték fel a demonstrálók azonosítása céljából.

 

 

Egy másik videó tanúsága szerint Peking-párti tüntetők csoportjai is megjelentek a demonstrációk helyszínén. Korábban többször írtak arról, hogy Kína civil csapatokat küldött a hongkongi tüntetők ellen, összecsapásokat provokálva ki.

 

 

Körkép.sk

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!