Nyitókép: mti/archív

 

Magyarország Közép-Európával együtt a növekedés motorjává vált a kontinensen, amiben nagyon nagy szerepet játszottak a vidéki városok – jelentette ki a külgazdasági és külügyminiszter hétfőn Pécsen.

 

Szijjártó Péter a világ egyik legnagyobb dohányipari vállalata, a londoni székhelyű British American Tobacco (BAT) mintegy 7,5 milliárd forintos fejlesztésével megvalósított új üzemének átadásán azt mondta: a példátlan növekedést a helyi adottságok mellett segítette az európai szinten legalacsonyabb mértékűnek számító magyarországi társasági adó és személyi jövedelemadó.

 

Hozzátette: „mára Magyarország Európa-bajnok növekedési ütemmel rendelkezik”, az idén az első félévben 5,1 százalékkal nőtt a magyar GDP.

 hirdetes_300x300  

A miniszter kiemelte, hogy a magyar gazdaság teljesítményének növekedésében a vidéki nagyvárosok soha nem játszottak olyan fontos szerepet, mint most. Szerinte a megye- vagy régióközpontnak számító városok tőkevonzó képességének emelkedése egyrészt az új ipari parkok létrejöttének, másrészt a helyi közép- és felsőfokú képzéseknek köszönhető.

 

MTI

Megosztás:

Tetszett önnek ez a cikk?

Kattintson az alábbi gombra vagy a kommentek között bővebben is kifejtheti véleményét.

Ön lehet az első aki a tetszik gombra kattint!